26/02/2023


 26 лютого минає 90 років із дня народження одного з найбільших для українців моральних авторитетів на зламі XX–XXI століть, колишнього глави Української греко-католицької церкви, кардинала Любомира Гузара.

У житті любив щирість і простоту. Спілкувався однаково рівно і з політиками, і з церковними діячами, і з простими людьми. Втративши зір наприкінці життя, надиктовував свої думки й спогади, які виходили як колонки в українських виданнях, стежив за подіями. Йому належать слова: "Свобода – це можливість робити добро".

Вислови про життя

Кожний із нас, окрім основного дару – життя, одержує багато інших дарів: покликання, таланти тощо, одержує щось на дорогу життя. Нам треба усвідомити собі дуже одну велику правду, а саме: ми одержуємо справді дуже багато дарів від Бога, але не лише для нашої вигоди чи користи, а й для добра ближніх.

***

Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо стараєтеся, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо.

***

Любити – це дуже гарна річ, але набагато важливіше є бути свідомим, що я є любленим.

***

Нам не можна і не треба втрачати надії на кращі часи. Замість того, аби зневіритися – беріться до роботи.

***

Ясну відповідь "бути собою" важко втілити. Це вимагає зусилля, розуміння гідності, труду. Щоб бути щасливим, треба бути добрим, і це потребує кропіткої праці. Ми щодня мусимо робити вибір. Немає легкого шляху бути собою. Але бути собою – це єдиний гідний шлях.



Немає коментарів:

Дописати коментар