23/04/2023

                     Цікаве про книги      (дошка padlet)


 У світі 23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права. 

У квітні 1995 року Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права. Його щорічно відзначають з 1996 року, віддаючи шану авторам та книгам. Головна мета дня – привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, надання доступу до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини, сприяти поширювати задоволення від книжок і читання.

ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури, оскільки цей день є датою смерті Вільяма Шекспіра та Інки Ґарсіласо де ла Веґи, а також днем народження декількох інших видатних авторів, таких як Моріс Дрюон, Халлдор К. Лакснесс, Володимир Набоков, Жозеф Пла і Мануель Вальєхо.

Щороку ООН обирає нову Світову столицю книги. Обране місто проводить заходи щодо популяризації літератури і читання. Головне ж святкування відбувається щорічно в штаб-квартирі ЮНЕСКО. Туди запрошують продавців книг, видавничі компанії та митців, щоб поділитися своєю пристрастю до книг та читання




Немає коментарів:

Дописати коментар